Blogs

Alles okay op school?

Het schooljaar is nog maar net gestart en de vakantie lijkt wel maanden geleden. Valt je uurrooster tegen? Zijn de klassen groter dan verwacht? Zijn er leerlingen die blijkbaar alles vergeten zijn? Zijn er kliekjes bij de collega’s? Kan niet alles openlijk gezegd worden? Er zijn genoeg uitdagingen op school om serieus stress te krijgen.

Goeie vergaderingen geven energie!

Eens mensen in staat zijn om verbindend te communiceren, ligt de weg open naar efficiënte en energie-gevende vergaderingen. Een handig driestappenplan geeft extra houvast en snelheid. Interessant? Ja zeker!

Mijmeringen … een school vol gevoelens

Op het einde van het schooljaar overvalt het me telkens opnieuw. Een zee van emoties die me overspoelt terwijl ik naar het staartje van het schooljaar leef: dankbaarheid, trots, ontroering, verbondenheid, liefde…

Verbindende Communicatie: een stemmingsverbeteraar?

Steeds meer jongeren maken gebruik van antidepressiva. In 2016 slikten 17.600 Belgische tieners tussen 11 en 20 jaar stemmingsverbeteraars.

Verbindend Leidinggeven op school

Verbindende Communicatie (VC) is een krachtig concept. De effecten ervan in scholen, bedrijven en organisaties zijn bijzonder.

Feedback vanuit Verbindende Communicatie

Het is een open deur intrappen om te stellen dat feedback een noodzaak is om te leren.

De ene wil het zus...

...de ander wil het zo. Dat kan een rijkdom zijn, zolang we ons bij problemen maar niet vasthouden aan die ene bepaalde oplossing. In dit artikel lees je hoe Verbindende Communicatie inspiratie biedt voor het omgaan met problemen en het oplossen van conflicten .

Geslaagd zorgoverleg op school: een must!

Het zorgtraject voor Leon werpt niet de verwachtte vruchten af. Wel in tegendeel. Je hebt deze moeilijke boodschap te brengen aan de ouders van Leon. Bovendien merk je bij jezelf een onzekerheid: heb ik het wel goed aangepakt? Wat had ik anders kunnen doen?... Met klamme handen start je het zorgoverleg.
/sites/default/files/styles/banner/public/2018-12/warm-weather-3575167_1920.jpg?h=41143be3&itok=JFb0BSTv