Didactisch materiaal

De methode LEEF! is gebaseerd op Verbindende Communicatie. Via de methode leren de leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren. Het bewustzijn van gevoelens en behoeften loopt als een rode draad doorheen de lessen. De lessen zijn ervaringsgericht en bevatten suggesties voor interactieve, speelse werkvormen.

De methode LEEF! bestaat uit twee lespakketten van telkens 16 lessen rond het thema van Verbindende Communicatie: één voor jongeren van de eerste graad (11-12 jaar) en één voor jongeren van de tweede graad (13-14 jaar). De werkboeken voor de leerlingen zijn modulair opgebouwd. Voor de leerkracht is er een handleiding voorzien met werkvormen en lessuggesties. Als didactisch materiaal ontwikkelden we een set van gevoels- en behoeftekaarten als ondersteuning voor het ontwikkelen van een uitgebreide woordenschat hieromtrent. 

De methode Leef! is ook in het Frans en in het Engels verkrijgbaar: Passeport Pour La Vie! en Alive! Durven spreken in een andere taal gaat gepaard met een portie sociale vaardigheden. Een uitgelezen kans dus om jongeren nog meer zelfredzaam te maken wanneer ze zich uiten in het Frans of Engels. Ideaal voor scholen die CLIL aanbieden!

Naar de webshop

/sites/default/files/styles/banner/public/2018-12/boys-286179_1920.jpg?h=dc5462f9&itok=ZcOdpq3H